Havermout speculaas crumble met appel

Havermout speculaas crumble met appel. Een heerlijk recept als toetje of dessert in de sinterklaas periode.

Havermout speculaas crumble met appel

Heerlijke warme havermout speculaas crumble met appel. Een ideaal winters toetje om te serveren met een bolletje ijs.

Crumble is een van mijn lievelings toetjes! Zo’n heerlijk warm knapperig korstje van havermout met een zachte en ietwat zurige fruit vulling is echt perfect. Als je er dan nog vanille-ijs bij serveert ben ik helemaal blij. Crumble is dan ook het lekkerste om te maken met de wat zuurdere fruitsoorten zoals pruimen, appels of zoals deze met rabarber. Maar omdat we nu in het appel seizoen zitten en Sinterklaas weer in het land is, heb ik dit keer een havermout speculaas crumble van appel gemaakt. Helemaal passend voor de tijd van het jaar en weer net zo lekker!

Kneden

Het kneden van het kruimeldeeg voor de havermout speculaas crumble met appel kun je heel gemakkelijk en snel met je handen doen. Wil je dit nou niet of hou je hier niet zo van dan zijn er tegenwoordig genoeg keukenmachines die echt goed de kneed functie van je kunnen overnemen. Mijn favoriet op kneedgebied is toch wel deze machine.


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Havermout speculaas crumble met appel

By Anna Kaptein Serves: 6 - 8 personen
Prep Time: 30 minuten Cooking Time: 20 minuten Total Time: 50 minuten

Ingredients

  • 750 gram goudrenetten
  • 40 gram bloem
  • 85 gram havermout
  • 65 gram kokosbloesemsuiker of gewone suiker
  • snufje zout
  • 55 gram roomboter
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 100 ml water
  • 1/2 theelepel kaneel
  • vanille ijs of kwark

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in parten. Snijd de parten vervolgens in dunne appel partjes.

3

Doe de appel partjes in een pan.

4

Voeg de honing, het water, de speculaaskruiden en het kaneel toe.

5

Stoof 5 minuutjes op middelhoog vuur.

6

Weeg de bloem, de havermout, de suiker en de boter af.

7

Doe alles samen in een mengkom en voeg een snufje zout toe.

8

Meng goed met je handen, kneed het tot je een grof deegmengsel hebt.

9

Verdeel de gestoofde appel over één grote ovenschaal of over 6 - 8 kleinere ovenschaaltjes.

10

Kruimel het deegmengsel over de appel in de ovenschaal.

11

Strooi tot slot het amandelschaafsel over het deeg.

12

Bak in het midden van de oven in 20 minuten knapperig en gaar.

13

Serveer met vanille ijs of kwark.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.