Geroosterde koolrabi met feta yoghurt en basilicum
Heerlijke zacht zoete geroosterde koolrabi met zoutige feta yoghurt met basilicum en geroosterde pompoenpitten. Een smaakvol vegetarisch bijgerecht.
Koolrabi! Een van mijn favoriete groentes. Vaak heb ik de koolrabi al rauw opgegeten voordat ik er iets van heb kunnen maken. Koolrabi is dus heerlijk om rauw te eten, fris en licht pittig. Maar daarnaast is het ook heel lekker om te roosteren. Koolrabi is ook een voedzame keuze. Koolrabi zit boordevol vezels, vitamine C en B-vitamines, terwijl de feta yoghurt je juist voorziet van eiwitten en gezonde vetten. Een heerlijk en gezond vegetarisch recept dus!
Koolrabi roosteren in de oven
Koolrabi, een knolgewas dat helaas vaak over het hoofd wordt gezien, is de ster in dit recept. De koolrabi wordt geschild, in plakjes gesneden en vervolgens geroosterd in de oven tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn. Deze manier van bereiden benadrukt de zoete en nootachtige smaak van de koolrabi, waardoor het heel goed samen gaat met de rest van de ingrediënten.
Koolrabi met feta
De feta yoghurt voegt een romige en zoute smaak toe aan de geroosterde koolrabi. De zoute smaak van de feta is heerlijk samen met de zoete geroosterde koolrabi. Van de feta, basilicum en Griekse yoghurt maak je eerst een feta yoghurt. Dit doe je heel gemakkelijk door de Griekse yoghurt, de feta, de basilicum en de knoflook in een keukenmachine zoals deze fijn te malen tot een gladde crème. Hier overheen verdeel je vervolgens de geroosterde koolrabi. Als topping bestrooi je het met de geroosterde pompoenpitten.
Recepten met koolrabi
Ben je na het maken van deze geroosterde koolrabi met feta yoghurt op zoek naar meer recepten met koolrabi? Probeer dan ook eens deze rösti van koolrabi of deze frisse salade van koolrabi en zomerpostelein.
Benodigde keukenmaterialen voor geroosterde koolrabi
– Grote ovenschaal
– Koksmes
– Vergiet
– Groenteborstel

Geroosterde koolrabi met feta yoghurt en basilicum
Ingrediënten
- 2 stuks koolrabi's
- 100 gram feta
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 10 gram verse basilicum
- 4 eetlepels pompoenpitten
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 mespunt chilivlokken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de koolrabi's met een dunschiller of een scherp mes.
- Snijd de koolrabi's in kwarten en daarna in partjes.
- Verdeel de koolrabi partjes over een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie en bestrooi met een snuf zout en een draai versgemalen peper.
- Rooster de koolrabi gedurende 35 minuten in de oven en schep ze halverwege een keer om.
- Maak ondertussen de feta yoghurt door de feta, de Griekse yoghurt, de basilicum blaadjes, het citroensap en de chilivlokken in de keukenmachine te doen. Pers het knoflook teentje met de knoflookpers fijn en voeg ook toe.
- Mix de feta yoghurt fijn in de keukenmachine tot een gladde saus.
- Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
- Verdeel de feta yoghurt over een groot bord. Verdeel daar overheen de geroosterde koolrabi en bestrooi als laatste met de geroosterde pompoenpitten.
- Aan tafel!
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties