Hongaarse goulashsoep zonder vlees
Deze super smaakvolle goulashsoep zonder vlees is gemaakt naar Hongaars recept. Een vegetarische goulashsoep met wortel, peterseliewortel, tomaat, aardappel, bleekselderij en linzen. Een gezond en lekker soep recept.
Tijdens mijn reis naar Budapest deze winter heb ik veel verschillende Hongaarse restaurants bezocht. De Hongaarse keuken herken je aan alle koolsoorten, paprika’s, paprikapoeder en veel vlees. Ook zie je in Hongarije heel veel de wortelpeterselie, wat bij ons (helaas) een vergeten groente is. Erg leuk dus! De wortelpeterselie is een variant op de peterselie kruiden en heeft, zoals je ook zou verwachten, de vorm van een wortel. Qua uiterlijk lijkt hij ook op pastinaak en qua smaak heeft het wat weg van peterselie, pastinaak én knolselderij. In Hongarije heb ik ook een heerlijke Hongaarse goulashsoep gegeten. Omdat ik zelf niet zo veel vlees eet, heb ik bij thuiskomst gelijk de soep na gemaakt, maar dan een goulashsoep zonder vlees. Echt een aanrader!
Groenten snijden voor de vegetarische goulashsoep
Het meeste werk bij het maken van deze vegetarische goulashsoep is het snijden van alle groenten voor door de soep. Zelf vind ik dit een heerlijk rustgevend werkje om te doen waarbij een super scherp koksmes zoals deze wel een must is. Heb je hier nou geen geduld of tijd voor? Gebruik dan een speciale mandoline zoals deze, waarbij je heel gemakkelijk je groenten voor deze goulashsoep zonder vlees in blokjes kan snijden.
Vegetarische soep recepten
Be je na het maken en eten va deze Hongaarse goulashsoep zonder vlees op zoek naar meer vegetarische soep recepten? Probeer dan ook eens deze knolselderijsoep met peterselie olie of deze venkel wortel soep met dille pesto. Ben je benieuwd naar meer Hongaarse recepten? Probeer dan ook eens deze Hongaarse klassieker, gevulde koolrolletjes met zuurkool.
Recept instructie voor Hongaarse goulashsoep zonder vlees
Onderstaand vind je het uitgeschreven recept voor de Hongaarse goulashsoep zonder vlees. Wil je het recept maken voor minder of meer personen dan in het recept omschreven? Pas dan gemakkelijk het aantal personen aan onder de porties, de hoeveelheden worden dan automatisch aangepast. Ook de ingrediënten hoeveelheden kun je zelf aanpassen. Bij de benodigdheden zijn alle keukenbenodigdheden beschreven die nodig zijn voor dit recept. Wil je weten welke keukenbenodigdheden ik het liefste gebruik? Klik dan op de betreffende link. Veel kookplezier bij het maken van de goulashsoep zonder vlees en laat vooral weten hoe het smaakte, dat vinden we erg leuk!

Hongaarse goulashsoep zonder vlees
Benodigdheden
Ingrediënten
- 3 stuks wortels
- 2 stuks wortelpeterselie
- 2 stengels bleekselderij
- 3 stuks roma tomaten
- 2 stuks rode uien
- 2 tenen knoflook
- 2 stuks grote aardappels
- 250 gram linzen uit pot (uitlekgewicht)
- 1,5 liter groentebouillon
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel karwijzaad
- 1/2 theelepel chilivlokken
Instructies
- Pak een ruime soeppan en zet deze met een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur.
- Snipper de ui en de knoflook en voeg deze samen met het paprikapoeder, het karwijzaad en de chilivlokken toe aan de pan.
- Fruit de ui, knoflook en kruiden een paar minuten aan.
- Was ondertussen de bleekselderij, snijd in halve maantjes en voeg ook toe.
- Was vervolgens de wortels, snijd ze in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm en voeg ook toe. Roer regelmatig alles door.
- Schil de wortelpeterselie en de aardappels en snijd deze ook in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg deze ook toe.
- Was de tomaten, snijd deze in kleine stukjes en voeg ook toe.
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
- Laat de goulashsoep zonder vlees 15 munten zachtjes koken tot alle groenten net gaar zijn.
- Giet de linzen af en voeg ook toe.
- Breng zo nodig nog iets extra op smaak met zout of peper.
- Serveer de goulashsoep zonder vlees. Na een dag is hij zelfs nog lekkerder.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Geen reacties