Appels drogen
Zelf je appels drogen in de oven, het is super simpel en heel smaakvol! Droog heel makkelijk zelf je appels met dit recept.
Had je ooit gedacht dat het zo makkelijk (en leuk!) is om zelf appels te drogen? Je kent natuurlijk wel die heerlijke gedroogde appels die je kan kopen bij de notenkraam op de markt. Vaak los of als onderdeel van bijvoorbeeld tutti frutti. Maar je kunt het dus ook heel makkelijk zelf doen! Je hebt dan wel een hete lucht oven nodig, maar die hebbende meeste mensen wel. Door de appel schijfjes aan een een extra lange stateprikker te rijgen en tussen je rooster hangen drogen ze gelijkmatig en het snelste. Je kunt ze ook in een enkele laag op een met bakpapier beklede bakplaat leggen maar dan moet je ze steeds draaien en is de droogtijd langer.
Appels schoonmaken om te drogen
Qua voorbereiding vraagt het drogen van appels niet zo veel. Het enige wat je wel echt nodig hebt is een appelboor zoals deze. Omdat je de appels wilt drogen in mooie rondjes, kan je het klokhuis alleen verwijderen met een appelboor, en niet door de appel aan te snijden. Schil daarom de appels eerst, verwijder daarna het klokhuis met een appelboor en snijd de appels als laatste in dunne plakken met een scherp mes. Besprenkel na elke stap de appel met het citroensap, zodat je voorkomt dat de appel bruin kleurt.
Inmaak recepten
Ben je na het drogen van je appels op zoek naar meer recepten om je groenten of fruit langer te bewaren? Maak je groenten of fruit dan eens in zoals bijvoorbeeld deze ingemaakte zoetzure courgette of deze ingemaakte mango.
Benodigde keukenmaterialen voor appels drogen
– Dunschiller
– Koksmes
– Appelboor
– Extra lange saté prikkers
Appels drogen
Benodigdheden
- 7 lange saté prikkers
Ingrediënten
- 7 stuks appels liefs grote appels
- 1 stuk citroen uitgeperst
Instructies
- Verwarm de (hete lucht) oven voor op 55 graden.
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
- Snijd de appels in dunne plakken en besprenkel ze met het citroensap zodat ze niet bruin worden.
- Plaats het rooster in het midden van de oven.
- Rijg de plakjes appel aan de saté prikker en plaats ze in de oven zodat elk plakje appel tussen het rooster hangt.
- Herhaal dit tot de oven vol hangt met saté prikkers en plakjes appel.
- Droog de appels gedurende 4 a 5 uur totdat ze helemaal gedroogd zijn.
- Bewaar de gedroogde appels in een afgesloten pot.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties