Zwarte bonensalade met mais en avocado

6 september 2017 (Laatst bijgewerkt: 16 januari 2023)
Een heerlijke en gezonde en frisse salade deze zwarte bonensalade met verse mais en avocado. Een vegetarische en veganistische salade met een Mexicaanse twist.

Zwarte bonensalade met mais en avocado

Een heerlijke, gezonde en frisse zwarte bonensalade met verse mais en avocado. Een vegetarische en veganistische salade met een Mexicaanse twist. Geschikt als maaltijd salade of als bijgerecht bij bijvoorbeeld de barbecue of een picknick.

Tussen juli en augustus is het weer mais seizoen en zitten er van die prachtige maiskolven in het biologisch groentenpakket. Niks lekkerder dan een verse maiskolf met een klontje boter, peper en zout, waar je zo je tanden in kunt zetten. Er zit zo veel smaak verschil tussen verse mais en mais uit blik, dat je niet anders meer wilt als je eenmaal verse maiskolven hebt gebruikt. Maar er zijn natuurlijk veel meer lekkere mais recepten. Mais komt veel voor in de Mexicaanse keuken. Dit recept van Barry en Vivian van zwarte bonensalade met mais en avocado is dan ook een Mexicaans geïnspireerde salade. Heerlijk fris, voedzaam, gezond en helemaal vegetarisch én veganistisch. Lekker samen met wraps of taco’s.

Mais snijden voor door de zwarte bonensalade

Nadat je de mais hebt gekookt voor de zwarte bonensalade moe je de maiskorrels met een heel scherp mes zoals bijvoorbeeld deze van de kolf snijden. Dit kan met repen maiskorrels tegelijkertijd. Omdat de maiskolven dan nog gloeiend heet zijn is het lastig deze met je blote handen vast te houden. Om ze toch gelijk te kunnen snijden kun je hele goed hiervoor deze mais prikkers gebruiken. Hierdoor kan je de hete maiskolven toch goed vasthouden terwijl je de mais er af snijd.

Meer zomerse vegetarische salade recepten

De zomer heeft nog veel meer lekkers te bieden in de vorm van salades. Probeer naast deze zwarte bonensalade met meis en avocao bijvoorbeeld eens deze bulgur salade met geroosterde zomer biet. Of deze aardappelsalade met bleekselderij en pesto. Beide ook geschikt als maaltijdsalade, de ideale maaltijd tijdens een warme zomerdag!

Een heerlijke en gezonde en frisse salade deze zwarte bonensalade met verse mais en avocado. Een vegetarische en veganistische salade met een Mexicaanse twist.

Zwarte bonensalade met mais en avocado

Anna Kaptein
Een heerlijke, gezonde en frisse zwarte bonensalade met verse mais en avocado. Een vegetarische en veganistische salade met een Mexicaanse twist. Geschikt als maaltijd salade of als bijgerecht bij bijvoorbeeld de barbecue of een picknick.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram zwarte bonen uit blik
  • 2 stuks kolven mais
  • 1 stuk avocado
  • 2 stuks tomaten
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 stuk rode peper
  • 1 stuk kleine rode ui
  • 4 eetlepels gehakte koriander of peterselie
  • sap van ½ sappige limoen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwijder de bladeren en het ‘haar’ rondom de maiskolven.
  • Breng ruim water in een pan aan de kook en kook hierin de maiskolven in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Spoel ze af met koud water en laat even afkoelen.
  • Spoel de zwarte bonen goed af en doe ze in een kom.
  • Snipper het rode uitje en doe bij de bonen.
  • Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de kom.
  • Verwijder de pitjes van het rode pepertje, snijd het pepertje fijn en voeg ook toe aan de kom.
  • Snijd nu de maiskorrels los van de kolven en voeg ze toe aan de bonen.
  • Voeg het limoensap, de koriander, het komijn en de olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Snijd vlak voordat je de salade gaat serveren de avocado in stukjes.
  • Schep deze voorzichtig door de zwarte bonensalade met mais en avocado en breng op smaak met zout en peper.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.