Ga terug
+ servings
Hierbij een heerlijk veganistisch recept voor snijbiet wokken, geserveerd met een zachte boterbonenpuree en geroosterde en gezouten noten. Een makkelijk, snel en gezond plantaardig hoofdgerecht.

Recept snijbiet wokken: met boterbonenpuree en gezouten noten

Anna Kaptein
Hierbij een heerlijk veganistisch recept voor snijbiet wokken, geserveerd met een zachte boterbonenpuree en geroosterde en gezouten noten. Een makkelijk, snel en gezond plantaardig hoofdgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 24 minuten
Gang Veganistisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram boterbonen
  • 350 gram snijbiet
  • 50 gram gemengde gezouten noten
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel agavesiroop
  • 1 stuk ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 glaasje water

Instructies
 

  • Rooster de noten in een droge koekenpan en hak ze grof.
  • Snipper de ui en de knoflook fijn.
  • Was de snijbiet en snijd de snijbiet in grove repen.
  • Zet een wok met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook een paar minuutjes.
  • Voeg de gesneden snijbiet toe en wok deze op hoog vuur ongeveer 5 minuten. Zet daarna gelijk het vuur uit. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de bonen af en doe deze in de keukenmachine. Voeg ook het citroensap, de chilivlokken en de agavesiroop toe. Meng de boterbonen tot een gladde puree.
  • Voeg ook een half glaasje water toe om de puree wat smeuïger te maken en breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de puree kort in een pan totdat hij helemaal warm is.
  • Serveer de boterbonen puree op een groot bord. Verdeel daar overheen de gewokte snijbiet en bestrooi met de noten.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!