Kook de witlof stronken 20 minuten voor. Giet daarna af, laat het water goed uit de witlof lekken.
Snijd de witlof daarna in kwarten en verwijder de bittere kern.
Verdeel de witlof parten over de bodem van een grote ovenschaal.
Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar.
Stamp de gekookte aardappels met een puree stamper tot puree. Voeg de roomboter en de melk toe en meng goed door tot je een smeuïge puree hebt. Voeg zo nodig extra melk toe. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de boursin evenredig over de witlof parten heen.
Verdeel daaroverheen de aardappelpuree.
Rasp de kaas en bestrooi de aardappelpuree met de kaas.
Snijd de tomaten in plakken en bedek de witlof met boursin met de tomaten plakken en bestrooi met de oregano.
Zet de ovenschotel met witlof en boursin ongeveer 30 minuten in de oven tot je een mooi goudbruin korstje hebt.