Een heerlijk en makkelijk vegetarisch en veganistisch eenpansgerecht, deze bloemkool, aardappel en tomaatjes uit de wok. Ideaal als vegetarisch hoofdgerecht op een doordeweekse dag.
Schil de aardappels en snijd in stukken van ongeveer 2 cm. Zet in een pan met water en een snufje zout op en kook in 10 - 15 minuten net beetgaar. Giet af en zet apart.
Verdeel de bloemkool in roosjes en was goed.
Blancheer de bloemkool roosjes in kokend water in 5 minuten tot ze ook net beetgaar zijn. Giet af en zet apart.
Zet een wok met twee eetlepels zonnebloemolie op middelhoog vuur.
Snipper de ui en voeg toe aan de wok als de olie heet is.
Voeg ook alle kruiden toe en laat het geheel een paar minuten aanfruiten terwijl je regelmatig roert.
Snipper de knoflook en voeg in de laatste minuut toe.
Voeg de aardappel stukjes en de bloemkool roosjes toe en roer alles goed door terwijl je het goed warm laat worden.
Was de cherry tomaatjes en halveer ze. Voeg ze in de laatste minuut ook toe aan de wok en roer goed door.
Breng op smaak met wat zout en knijp de halve citroen uit boven de wok.
Serveer de bloemkool, aardappelen en tomaatjes uit de wok wanneer alles goed warm is.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!