Was de snijbiet en snijd in repen.
Zet een wok met 1 eetlepel zonnebloemolie en 1 in plakjes gesneden teentje knoflook op hoog vuur.
Voeg gelijk ook de snijbiet toe en wok de snijbiet een paar minuten terwijl je regelmatig omschept.
Breng op smaak met zout en peper en schep de snijbiet uit de wok. Zet tot gebruik apart.
Zet een pan met dikke bodem en 1 eetlepel zonnebloemolie op middelhoog vuur.
Snipper de ui en het laatste teentje knoflook en fruit deze een paar minuten aan.
Voeg de dragon en oregano toe en bak 1 minuut mee.
Voeg daarna de tomatenblokjes en de agave of honing toe.
Laat de tomatensaus zachtjes 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
Rasp de geitenkaas en verwarm de oven voor op 200 graden.
Voeg de doperwten toe aan de tomatensaus en zet het vuur uit.
Pak een grote ovenschaal. Verdeel over de ovenschaal als eerste een laagje tomatensaus met doperwten. Doe daarna een laagje gewokte snijbiet. Strooi wat geraspte geitenkaas hierover en bedek met de lasagnebladen. Herhaal deze stappen totdat je alleen nog een beetje tomatensaus met doperwten over hebt. Verdeel deze als laatste over de ovenschaal.
Snijd de mozzarella in plakken en bedek de lasagne met snijbiet met de plakken mozzarella.
Zet de lasagne in het midden van de oven en bak deze 30 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is.