Ga terug
–+ servings
Pompoen bakken is een klassieke en super smaakvolle manier om pompoen te bereiden. Een makkelijk, snel en vegetarisch bijgerecht.

Pompoen bakken

Anna Kaptein
Pompoen bakken is een klassieke en super smaakvolle manier om pompoen te bereiden. Een makkelijk, snel en vegetarisch bijgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Basis groente bereidingen
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gram roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 mepunt chilivlokken
  • 1 eetlepel agavesiroop optioneel

Instructies
 

  • Was de pompoen goed, snijd hem in kwarten en verwijder de schillen en draden.
  • Snijd de pompoen in dunne repen en vervolgens in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm. Probeer ze precies even groot te snijden, dan garen ze gelijkmatig.
  • Zet een ruime koekenpan met de roomboter en de olijfolie op middelhoog vuur op.
  • Verwijder de schil van de knoflook, snijd in plakjes en voeg toe aan de gesmolten roomboter.
  • Voeg de gesneden pompoen blokjes samen met de chilivlokken ook toe. Wil je de gebakken pompoen extra zoetig bakken? Voeg dan ook de agavesiroop toe.
  • Bak de pompoen in ongeveer 7 minuten gaar en goudbruin terwijl je de blokjes regelmatig omschud.
  • Proef of de pompoen blokjes gaar zijn, breng op smaak met een snuf zout en serveer.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!