Ga terug
+ servings
Een heerlijke klassieker met andijvie. Deze andijvie a la crème is heerlijk zacht, licht bitter en fris van smaak. Een lekker vegetarisch bijgerecht.

Andijvie a la crème

Anna Kaptein
Een heerlijke klassieker met andijvie. Deze andijvie a la crème is heerlijk zacht, licht bitter en fris van smaak. Een lekker vegetarisch bijgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Basis groente bereidingen
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 krop andijvie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml slagroom
  • 1 halve citroen

Instructies
 

  • Was de krop andijvie grondig en snijd deze in dunne reepjes.
  • Verhit de boter samen met de olijfolie in een wok op middelhoog vuur.
  • Schil de ui en snipper heel fijn. Voeg de fijngehakte ui toe en fruit ene paar minuten aan.
  • Maak de knoflook schoon en snijd ook fijn. Voeg de knoflook toe aan de wok en bak deze kort mee.
  • Voeg de gesneden andijvie toe aan de wok. Laat de andijvie slinken en zacht worden in ongeveer 3 minuten, terwijl je deze regelmatig omschept.
  • Giet de slagroom over de andijvie en roer goed door. Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes sudderen gedurende 5 minuten, of tot de andijvie volledig gaar is en de room iets is ingedikt.
  • Breng de andijvie à la crème op smaak met zout en peper.
  • Serveer de andijvie à la crème direct als bijgerecht en besprenkel naar smaak met wat citroensap.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!