Borstel de portobello's schoon.
Zet drie platte bakjes of kommetjes klaar. Doe in één bakje de panko. In het tweede bakje het bloem met daardoor heen 1 theelepel zout, de shoarma kruiden en een flinke snuf peper gemengd.
Paneer de portobello door ze eerst goed door het bloem te halen, daarna door het ei en als laatste door de panko. Zorg dat alle kanten van de portobello goed bedekt zijn.
Leg na het paneren de portobello schnitzels op een bord tot je ze gaat bakken.
Zet een grote koekenpan met een flinke scheut zonnebloemolie op middelhoog vuur.
Bak de portobello schnitzels als de olie goed heet is aan beide kanten mooi goudbruin.
Leg op een schaal met keukenpapier, zodat ze even kunnen uitlekken.
Serveer de gebakken portobellos schnitzels op een mooie schaal.
Hak de peterselie grof en bestrooi met de peterselie.
Snijd de citroen in halve maantjes en serveer bij de portobello schnitzels.
Aan tafel!