Ga terug
–+ servings
Spelt toast met portobello's en sous vide 63 graden ei. Dit heerlijke vegetarische lunch, brunch of ontbijt recept is gebaseerd op een recept van Yotam Ottolenghi. Maar in plaats van dat ik de eieren heb gepocheerd heb ik ze gedurende een uur op 63 graden gegaard in de sous vide.

Spelt toast met portobello's en sous vide 63 graden ei

Anna Kaptein
Heerlijk krokant gebakken spelt toast met portobello's en sous vide 63 graden ei, oftewel zacht gepocheerd ei. Een heerlijk lunch recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Lunch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram portobello's of andere paddenstoelen.
  • 75 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 5 gram verse basilicum
  • 1/8 theelepel chili vlokken
  • 4 sneden spelt desem brood
  • 4 stuks eieren
  • zout en peper

Instructies
 

  • Vul als eerste je sous vide, of de pan waarin je de sous vide stick doet, met genoeg water. Stel de temperatuur in op 63 graden en volg de stappen zoals beschreven in het recept 'het perfecte 63 graden ei uit de sous vide' waarvan de link boven in de tekst staat.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de portobello's in plakken van 1 cm.
  • Meng de gesneden plakken vervolgens met 3 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook, 1/4 theelepel kaneel, 1/2 theelepel zeezout en royaal versgemalen peper. Verdeel de plakken portobello vervolgens over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 15 minuten in de oven. Schep ze halverwege de baktijd nog een keer om.
  • Roer als de paddenstoelen in de oven staan de overgebleven 2 eetlepels olijfolie met de overgebleven 1/4 theelepel kaneel, 1 teen knoflook, de chilivlokken en 1/4 theelepel zout door elkaar.
  • Bestrijk vervolgens de sneden desem speltbrood met het olie mengsel en leg ze met de ingevette kant naar boven op een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Zet als de paddenstoelen nog 6 a 7 minuten moeten de tweede bakplaat in de oven boven of onder de paddenstoelen en rooster het brood tot het goudbruin en knapperig is.
  • Verdeel de sneden brood over de borden en schep op elke snede brood wat van het paddestoelen mengsel.
  • Leg vervolgens heel voorzichtig op elke snede brood het 'gepocheerde' 63 graden ei en bestrooi met wat zout en wat chilivlokken.
  • Snijd als laatste de basilicum in reepjes en verdeel over de borden.
  • Serveer het spelt toast met de portobello's en het sous vide ei.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!