Couscous salade met tuinbonen
Anna Kaptein
Een vegetarische couscous salade met tuinbonen, radijs, munt, peterselie en feta. Met zelf gedopte tuinbonen, verser kan bijna niet! Lekker als lichte maaltijd of als lunch.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
300 gram couscous 1 kilo tuinbonen 1 stuk komkommer 1 bosje radijs 4 stuks lente-uien of 1 kleine rode ui 4 eetlepel olijfolie 2 eetlepel citroensap of witte wijnazijn 1 bosje munt 1 bosje peterselie 200 gram fêta optioneel zout en peper
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dop de tuinbonen en blancheer ze 2 minuten in kokend water. Giet af en leg ze in een bak met koud water.
Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Verwijder de zaadjes en snijd de komkommer vervolgens in kleine blokjes.
Snijd de radijsjes in kwarten.
Snijd de lente-uien in dunne ringetjes of snipper de rode ui.
Snijd de munt en peterselie fijn met een scherp mes.
Roer de couscous los en breng goed op smaak met olijfolie, citroensap, zout en peper.
Voeg de tuinbonen, komkommer, radijs, ui, munt en peterselie toe aan de couscous salade met tuinbonen en meng alles goed door elkaar.
Brokkel ten slotte eventueel de fêta over de couscous salade met tuinbonen.
Aan tafel!