Ga terug
–+ servings
Haricot verts wokken, een simpele maar super smaakvolle bereiding van haricot verts. Een snel, makkelijk en smaakvol wok recept met een Aziatisch tintje.

Haricot verts wokken

Anna Kaptein
Haricot verts wokken, een simpele maar super smaakvolle bereiding van haricot verts. Een snel, makkelijk en smaakvol wok recept met een Aziatisch tintje.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Basis groente bereidingen
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram haricot verts
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk sjalot
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel amandelschaafsel

Instructies
 

  • Snijd de uiteinden van de haricot verts af en was ze goed.
  • Verhit een wok op hoog vuur. Voeg de olijfolie toe en laat deze heet worden.
  • Snipper de sjalot en de knoflook fijn.
  • Voeg de fijngehakte knoflook en sjalot toe en wok gedurende ongeveer 30 seconden tot het aroma vrijkomt.
  • Voeg de haricots verts toe aan de wok en roerbak ze ongeveer 4-5 minuten tot ze heldergroen en knapperig zijn. Zorg ervoor dat je de bonen constant blijft omscheppen zodat ze gelijkmatig gaar worden.
  • Meng in een kleine kom de sojasaus, ketjap en sambal. Giet dit mengsel over de haricot verts in de wok en roer goed om alles gelijkmatig te bedekken.
  • Blijf de groenten nog 1-2 minuten roerbakken tot de saus is ingedikt en de haricots verts goed bedekt zijn met de saus.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
  • Haal de wok van het vuur en serveer de gewokte haricots verts direct. Garneer met het amandelschaafsel.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!