Schil de komkommer en snijd deze doormidden over de lengte. Verwijder met een lepel de zaadjes uit het midden van de komkommer.
Rasp de komkommer grof met een keukenrasp.
Doe de geraspte komkommer in een zeef of in een schone theedoek en laat het uitlekken om overtollig vocht te verwijderen. Je kunt ook een beetje zout toevoegen aan de geraspte komkommer om het uitlekken te versnellen. Laat het ongeveer 15 minuten uitlekken.
Terwijl de komkommer uitlekt, bereid je de yoghurtsaus voor. Pers de teentjes knoflook uit met de knoflookpers en meng door de yoghurt.
Hak de blaadjes munt grof en voeg 2/3 toe de yoghurtsaus. Voeg ook de dille en witte wijnazijn toe. Meng goed door.
Nadat de komkommer voldoende is uitgelekt, druk je er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Voeg de geraspte komkommer vervolgens toe aan de tzatziki en roer opnieuw goed door.
Proef de tzatziki en voeg naar smaak zout en peper toe.
Garneer de snelle tzatziki met de overgebleven munt en de olijfolie en serveer.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!