Verwijder de buitenste bladeren van de paarse spitskool en snijd hem in kwarten.
Snijd het hart er uit en snijd de spitskool met de mandolie of een scherp mes in dunne reepjes.
Snipper de ui, de knoflook en de rode peper (verwijder wel de zaadlijsten).
Schil de gember en rasp fijn.
Kook de quinoa gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
Zet een wok met een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur.
Voeg de ui, knoflook, rode peper, gember en kerrie toe en fruit een minuutje aan.
Voeg vervolgens gesneden paarse spitskool toe en wok deze 7 minuten mee terwijl je regelmatig omschept. Voeg na 3 minuten de kokosmelk toe.
Hak de verse koriander of peterselie grof.
Giet de rode quinoa af (indien nog nodig) en voeg de quinoa toe aan de wok. Zet het vuur onder de wok uit.
Meng alles goed en breng extra op smaak met zout.
Serveer de gewokte paarse spitskool met de verse koriander of pereselie en de gebakken uitjes.
Aan tafel!