Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
Meng de roomboter, 1 fijngehakt teentje knoflook, peterselie en basilicum met een vork in een kom tot je een romige kruidenboter hebt. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Snijd de stokbrood in dunne plakken en besmeer royaal met de kruidenboter.
Snijd de andijvie in kwarten, verwijder het bittere hart en snijd in dunne repen. was daarna goed.
Snipper de ui en één teentje knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie met de chilivlokken in de wok en fruit de ui en één teentje knoflook 1 minuut aan.
Voeg daarna de reepjes andijvie toe. Roerbak de andijvie op middelhoog vuur 3 a 4 minuten tot deze geslonken is en het meeste vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper.
Was de tomaten en snijd in plakken.
Schep de gewokte andijvie in de ingevette ovenschaal en verdeel de plakjes tomaat er gelijkmatig overheen.
Leg de met kruidenboter belegde stokbroodplakken bovenop de tomaten en andijvie.
Strooi de geraspte kaas over de andijvie schotel.
Bak de andijvie broodschotel in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin en knapperig is.
Haal de andijvie broodschotel uit de oven en laat deze een paar minuten afkoelen voordat je hem serveert.
Aan tafel!