Palmkool chips
Anna Kaptein
Super krokante palmkool chips uit de oven, op smaak gebracht met gomasio. Een gezond, makkelijk en verrassend groente chips recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 9 minuten min
Totale tijd 19 minuten min
- 500 gram palmkool
- 4 eetlepels gomasio
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
Was de palmkool en dep het met een schone theedoel goed droog.
Scheur de bladeren van de stengels palmkool en bewaar de stengels voor een keer door de soep of een omelet.
Scheur de palmkool bladeren in stukjes van ongeveer 4 tot 6 cm en doe in een kom.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Verdeel de olijfolie over de palmkool blaadjes en masseer met je handen zachtjes in. Zorg dat alle palmkool blaadjes bedekt zijn.
Verdeel de palmkool blaadjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi royaal met de gomasio.
Rooster de palmkool chips gedurende 10 minuten in het midden van de oven tot ze lekker krokant zijn.
Serveer direct of bewaar in een luchtdichte trommel.