Ga terug
+ servings
Smaakvolle en kleurrijke palmkool stamppot van aardappel en zoete aardappel met topping van krokante chips van palmkool. Een heerlijk vegetarisch stamppot recept.

Palmkool stamppot

Anna Kaptein
Smaakvolle en kleurrijke palmkool stamppot van aardappel en zoete aardappel met topping van krokante chips van palmkool. Een heerlijk vegetarisch stamppot recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram palmkool
  • 500 gram zoete aardappel
  • 1 kilo aardappels kruimig
  • 1 stuk rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 mespunt chilivlokken
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels gomasio
  • 40 gram roomboter
  • 1 flinke scheut melk

Instructies
 

  • Schil de aardappels en de zoete aardappel.
  • Was de palmkool en dep met een schone theedoek voorzichtig droog.
  • Scheur de blaadjes van de palmkool stengels af en maak er stukken van ongeveer 5 a 6 cm van.
  • Snijd de stelen van de palmkool in stukjes van 1 cm en kook samen met de aardappelen en zoete aardappel in een grote pan met licht gezouten water in 20 minuten tot ze zacht zijn. Giet ze af en zet ze even opzij.
  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Doe de helft van de palmkool blaadjes in een kom.
  • Verdeel de olijfolie over de palmkool blaadjes en masseer met je handen zachtjes in. Zorg dat alle palmkool blaadjes bedekt zijn.
  • Verdeel de palmkool blaadjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi royaal met de gomasio.
  • Rooster de palmkool chips gedurende 10 minuten in het midden van de oven tot ze lekker krokant zijn.
  • Snipper de knoflook en de rode ui. Zet een wok met een scheut olijfolie op het vuur en laat goed heet worden.
  • Voeg de knoflook, gesnipperde ui, de gemalen kerrie en chilivlokken toe aan de wok.
  • Voeg 1 minuut later de andere helft van de palmkool toe. Wok de palmkool 10 minuten terwijl je regelmatig omschept en breng op smaak met wat zout. Zet het vuur onder de wok daarna uit.
  • Stamp de gekookte aardappels samen met de roomboter en een scheut melk tot een smeuïge puree. Breng indien nodig op smaak met extra zout en peper.
  • Voeg de gewokte palmkool toe aan de puree en roer goed door. Verwarm de palmkool stamppot zo nodig nog even.
  • Serveer de palmkool stamppot in diepe borden en garneer met de chips van palmkool.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!