Stoofperen koken met suiker en kaneel
Anna Kaptein
Het klassieke stoofperen recept; stoofperen koken met suiker en kaneel. Makkelijk en smaakvol, een heerlijke basis voor toetjes of als bijgerecht.
Voorbereidingstijd 14 minuten min
Bereidingstijd 2 uur uur
Totale tijd 2 uur uur 15 minuten min
- 1 kilo stoofperen
- 500 ml rode wijn of rode bessensap
- 500 ml water
- 65 gram suiker
- 2 stuks kaneelstokjes
Schil de peren met een dunschiller en laat het steeltje eraan zitten. Plaats de peren in een pan en voeg de suiker, kaneelstokjes, rode wijn en water toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op een zacht vuur sudderen.
Stoof de peren langzaam tot ze zacht zijn, maar nog stevig genoeg om hun vorm te behouden. Dit duurt meestal 1 tot 1,5 uur.
Laat de peren afkoelen in de siroop om de smaken te laten intrekken.