Ga terug
–+ servings
Het klassieke stoofperen recept; stoofperen koken met suiker en kaneel. Makkelijk en smaakvol, een heerlijke basis voor toetjes of als bijgerecht.

Stoofperen koken met suiker en kaneel

Anna Kaptein
Het klassieke stoofperen recept; stoofperen koken met suiker en kaneel. Makkelijk en smaakvol, een heerlijke basis voor toetjes of als bijgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 14 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo stoofperen
  • 500 ml rode wijn of rode bessensap
  • 500 ml water
  • 65 gram suiker
  • 2 stuks kaneelstokjes

Instructies
 

  • Schil de peren met een dunschiller en laat het steeltje eraan zitten.
  • Plaats de peren in een pan en voeg de suiker, kaneelstokjes, rode wijn en water toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op een zacht vuur sudderen.
  • Stoof de peren langzaam tot ze zacht zijn, maar nog stevig genoeg om hun vorm te behouden. Dit duurt meestal 1 tot 1,5 uur.
  • Laat de peren afkoelen in de siroop om de smaken te laten intrekken.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!