Verwarm de oven voor op 190 graden.
Zet een grote koekenpan met een flinke klont roomboter op middelhoog vuur.
Snipper de ui en de knoflook en fruit deze een paar minuten samen met het kerriepoeder, de chilivlokken en het mosterdzaad aan als de boter is gesmolten en bruist.
Voeg vervolgens de zuurkool met het vocht en de witte wijn toe en stoof de zuurkool zachtjes gedurende 20 minuten.
Zet het vuur uit na 20 minuten.
Schil ondertussen de aardappels en de pastinaak.
Snijd in grove stukken en zet in een ruime pan met water en een snuf zout op het vuur.
Breng aan de kook en laat in 20 minuten gaar koken. Giet de aardappels en de pastinaak af en stamp tot een puree met een puree stamper.
Voeg de melk en roomboter toe en maak tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
Pak een ruime ovenschaal. Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje puree. Verdeel daar overheen de zuurkool zuurkool (zonder het vocht).
Bedek de zuurkool met de rest van de puree.
Bedek de ovenschaal als laatste met de geraspte kaas.
Zet de kerrie zuurkool ovenschotel gedurende 20 - 25 minuten in het midden van de oven tot je een mooi bruin korstje hebt.
Aan tafel!