Ga terug
–+ servings
De heerlijke smaak en prachtige kleur van kerrie zuurkool, met een puree van pastinaak en aardappel en met een krokant kaas korstje uit de oven. Een heerlijke vegetarisch oven recept.

Kerrie zuurkool met pastinaak puree uit de oven

Anna Kaptein
De heerlijke smaak en prachtige kleur van kerrie zuurkool, met een puree van pastinaak en aardappel en met een krokant kaas korstje uit de oven. Een heerlijke vegetarisch oven recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 520 gram zuurkool
  • 600 gram pastinaak
  • 800 gram aardappels kruimige
  • 150 gram belegen kaas geraspt
  • 40 gram roomboter
  • 150 ml melk
  • 2 theelepel kerrie poeder
  • 1 mespunt chilivlokken
  • 1 stuk grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 100 ml witte wijn

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Zet een grote koekenpan met een flinke klont roomboter op middelhoog vuur.
  • Snipper de ui en de knoflook en fruit deze een paar minuten samen met het kerriepoeder, de chilivlokken en het mosterdzaad aan als de boter is gesmolten en bruist.
  • Voeg vervolgens de zuurkool met het vocht en de witte wijn toe en stoof de zuurkool zachtjes gedurende 20 minuten.
  • Zet het vuur uit na 20 minuten.
  • Schil ondertussen de aardappels en de pastinaak.
  • Snijd in grove stukken en zet in een ruime pan met water en een snuf zout op het vuur.
  • Breng aan de kook en laat in 20 minuten gaar koken. Giet de aardappels en de pastinaak af en stamp tot een puree met een puree stamper.
  • Voeg de melk en roomboter toe en maak tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
  • Pak een ruime ovenschaal. Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje puree. Verdeel daar overheen de zuurkool zuurkool (zonder het vocht).
  • Bedek de zuurkool met de rest van de puree.
  • Bedek de ovenschaal als laatste met de geraspte kaas.
  • Zet de kerrie zuurkool ovenschotel gedurende 20 - 25 minuten in het midden van de oven tot je een mooi bruin korstje hebt.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!