Ga terug
+ servings

Knolselderij quiche met champignons, blauwe kaas en pompoenpitten

Anna Kaptein
Deze super smaakvolle vegetarische knolselderij quiche met champignons, blauwe kaas en pompoenpitten is een echte aanrader. Een heerlijk quiche recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk kleine knolselderij
  • 1 stuk grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 mespunt chilivlokken
  • 100 gram blauwe kaas
  • 4 stuks eieren
  • 4 eetlepels pompoenpitten
  • 200 gram kastanje champignons
  • 1 rol vers quichedeeg
  • 1 scheutje melk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de knolselderij en snijd de knolselderij in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
  • Schil de ui en de knoflook en snipper fijn en meng met de blokjes knolselderij.
  • Leg de blokjes knolselderij met de ui en knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met de chilivlokken.
  • Bak in de oven tot ze zacht en licht gebruind zijn (ongeveer 20-25 minuten) en schep halverwege een keer om.
  • Zet de koekenpan met een flinke scheut olijfolie op hoog vuur.
  • Borstel de champignons schoon snijd ze in plakjes. Voeg de champignons toe aan de koekenpan en bak tot ze goudbruin zijn. Schud ze regelmatig om en breng op smaak met wat zout.
  • Rol het deeg uit en bedek een ingevette quichevorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Verdeel de geroosterde knolselderij met ui en knoflook en de gebakken champignons gelijkmatig over het deeg.
  • Brokkel de blauwe kaas in kleine stukjes en verdeel over de knolselderij quiche.
  • Klop de eieren in een kom, voeg een scheutje de melk toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet dit mengsel gelijkmatig over de vulling.
  • Bestrooid de quiche als laatste met de pompoenpitten.
  • Bak de quiche met knolselderij in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is en de vulling is gestold.
  • Laat de knolselderij quiche een paar minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!