Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de knolselderij en snijd de knolselderij in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
Schil de ui en de knoflook en snipper fijn en meng met de blokjes knolselderij.
Leg de blokjes knolselderij met de ui en knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met de chilivlokken.
Bak in de oven tot ze zacht en licht gebruind zijn (ongeveer 20-25 minuten) en schep halverwege een keer om.
Zet de koekenpan met een flinke scheut olijfolie op hoog vuur.
Borstel de champignons schoon snijd ze in plakjes. Voeg de champignons toe aan de koekenpan en bak tot ze goudbruin zijn. Schud ze regelmatig om en breng op smaak met wat zout.
Rol het deeg uit en bedek een ingevette quichevorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verdeel de geroosterde knolselderij met ui en knoflook en de gebakken champignons gelijkmatig over het deeg.
Brokkel de blauwe kaas in kleine stukjes en verdeel over de knolselderij quiche.
Klop de eieren in een kom, voeg een scheutje de melk toe en breng op smaak met zout en peper.
Giet dit mengsel gelijkmatig over de vulling.
Bestrooid de quiche als laatste met de pompoenpitten.
Bak de quiche met knolselderij in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is en de vulling is gestold.
Laat de knolselderij quiche een paar minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
Aan tafel!