Ga terug
+ servings
Geniet van deze heerlijke pompoen pancakes met een verrassende twist! Pancakes op basis van verse pompoen, spelt meel en baking soda met als verrassende twist de kaneel, gember en kruidnagel. Een herfstig pancakes recept.

Pompoen pancakes

Anna Kaptein
Geniet van deze heerlijke pompoen pancakes met een verrassende twist! Pancakes op basis van verse pompoen, speltmeel en baking soda met als verrassende twist de kaneel, gember en kruidnagel. Een herfstig pancakes recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 29 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Ontbijt
Porties 20 pancakes

Ingrediënten
  

  • 190 gram spelt bloem
  • 190 gram spelt meel
  • 2 stuks eieren
  • 400 ml karnemelk
  • 20 gram baking soda
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 2 theelepels suiker
  • 1 flinke snuf zout
  • 1 stuk oranje pompoen
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de pompoen goed. Snijd de pompoen in parten en verwijder de zaden en draden.
  • Snijd de pompoen in blokjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een eetlepel olijfolie.
  • Rooster de pompoen gedurende 30 minuten, of totdat de pompoen zacht is, en schep halverwege een keer om.
  • Pureer de geroosterde pompoen in de keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde massa. Laat tot gebruik helemaal afkoelen.
  • In een grote kom meng je de speltbloem, speltmeel, gemberpoeder, kaneel, gemalen kruidnagel, baking soda, een flinke snuf zout en de suiker met een houten pollepel door elkaar. Maak vervolgens een kuiltje in het midden.
  • Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en meng voorzichtig vanuit binnen door. Voeg daarna de karnemelk beetje bij beetje toe en als laatste de pompoenpuree. Roer alles goed door tot een glad beslag. Klontjes zijn niet erg, deze verdwijnen weer tijdens het bakken. Blijf ook niet te lang roeren en gebruik je beslag gelijk.
  • Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep met een lepel drie hoopjes beslag in de pan om kleine pannenkoekjes te vormen. Bak ze aan elke kant een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Herhaal dit tot al je beslag op is.
  • Aan tafel! Stapel de pompoen pancakes op en top ze af met vers fruit, een scheutje ahornsiroop of een lepel Griekse yoghurt.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!