Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de pompoen goed. Snijd de pompoen in parten en verwijder de zaden en draden.
Snijd de pompoen in blokjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een eetlepel olijfolie.
Rooster de pompoen gedurende 30 minuten, of totdat de pompoen zacht is, en schep halverwege een keer om.
Pureer de geroosterde pompoen in de keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde massa. Laat tot gebruik helemaal afkoelen.
In een grote kom meng je de speltbloem, speltmeel, gemberpoeder, kaneel, gemalen kruidnagel, baking soda, een flinke snuf zout en de suiker met een houten pollepel door elkaar. Maak vervolgens een kuiltje in het midden.
Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en meng voorzichtig vanuit binnen door. Voeg daarna de karnemelk beetje bij beetje toe en als laatste de pompoenpuree. Roer alles goed door tot een glad beslag. Klontjes zijn niet erg, deze verdwijnen weer tijdens het bakken. Blijf ook niet te lang roeren en gebruik je beslag gelijk.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep met een lepel drie hoopjes beslag in de pan om kleine pannenkoekjes te vormen. Bak ze aan elke kant een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Herhaal dit tot al je beslag op is.
Aan tafel! Stapel de pompoen pancakes op en top ze af met vers fruit, een scheutje ahornsiroop of een lepel Griekse yoghurt.