Ga terug
–+ servings
Ontdek deze kleurrijke en voedzame bieten havermout met gedroogde abrikozen als ontbijt. Een smaakvolle combinatie van bieten, gedroogde abrikozen en havermout voor een goede en lekkere start van je dag

Bieten havermout

Anna Kaptein
Ontdek deze kleurrijke en voedzame bieten havermout met gedroogde abrikozen als ontbijt. Een smaakvolle combinatie van bieten, gedroogde abrikozen en havermout voor een goede en lekkere start van je dag.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram havermout
  • 800 ml havermelk of andere plantaardige melk
  • 2 stuks rode bieten
  • 1 stuk appel
  • 10 stuks gedroogde abrikozen
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram walnoten indien gewenst

Instructies
 

  • Schil de rode bieten en rasp ze fijn.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp ook de appel.
  • Snijd de gedroogde abrikozen in reepjes.
  • Zet een steelpannetje met de havermelk en de havermout op en breng zachtjes na de kook. Laat op laag vuur zachtjes koken en roer regelmatig zodat het niet aanbrand.
  • Voeg na 5 minuten de geraspte biet, de geraspte appel en de kaneel toe en laat 5 minuten op laag vuur zachtjes mee koken.
  • Serveer de bieten havermout in kommen en garneer met de gedroogde abrikozen reepjes en met de walnoten (indien gewenst) en voeg extra havermelk toe als de pap iets te droog is naar je zin.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!