Ga terug
+ servings
Een heerlijke en gezonde witlof bieten salade met appel en pijnboompitten. Een salade boordevol groenten en met de perfecte smaakcombinatie van zoet, hartige en bitter.

Witlof bieten salade met appel en pijnboompitten

Anna Kaptein
Een heerlijke en gezonde witlof bieten salade met appel en pijnboompitten. Een salade boordevol groenten en met de perfecte smaakcombinatie van zoet, hartige en bitter.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 19 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de salade

  • 500 gram bieten gekookt
  • 3 stronkjes witlof
  • 1 stuk appel liefst een grote
  • 50 gram pijnboompitten

Voor de dressing

  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel appel azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Begin met het schoonmaken van de witlof door de onderkant eraf te snijden en eventuele lelijke bladeren te verwijderen. Snijd de witlof vervolgens via de lange zijde door midden en daarna in dunne reepjes.
  • Schil de bieten en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in dunne partjes.
  • Rooster de pijnboompitten lichtjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  • In een kleine kom meng je de olijfolie, appelazijn, mosterd en honing. Roer goed door tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de gesneden witlof, bieten blokjes en appelpartjes in een grote slakom. Giet de honing-mosterd dressing over de salade en meng alles voorzichtig, zodat de dressing gelijkmatig wordt verdeeld.
  • Strooi de licht geroosterde pijnboompitten over de salade voor een extra crunch.
  • Serveer de witlof bieten salade direct.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!