Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was en snijd de pompoen in vieren, verwijder de zaden en draden en snijd in blokjes.
Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en met de chilivlokken.
Bak de pompoenblokjes gedurende 25 minuten in de oven tot de pompoen zacht is. Schep halverwege een keer om.
Pureer de geroosterde pompoen in de keukenmachine tot een gladde puree.
Zet een pan met dikke bodem en een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur.
Snipper de ui, de salie blaadjes en de knoflook en voeg deze toe en fruit een paar minuten aan.
Voeg de orzo toe en roer goed door. Voeg daarna de groentebouillon beetje bij beetje toe, net als bij risotto. Blijf steeds goed roeren, zodat de orzo niet aanbrand.
Voeg de pompoenpuree toe aan de orzo en meng goed door.
Was de spinazie en voeg deze na 7 minuten ook toe. Meng goed door de orzo.
Breng de orzo met pompoen en spinazie op smaak met zout en peper. Is het te droog? Voeg dan nog een beetje extra groentebouillon toe.
Verdeel de orzo over de borden en verdeel de burrata in 4 gelijke stukken. leg op elk bord met orzo een stuk burrata.
Besprenkel met extra olijfolie en serveer direct.
Aan tafel!