Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Schil de aardappels en snijd ze in plakjes. Kook de aardappel plakjes 5 minuten in kokend water, laat ze daarna afkoelen.
Was de boerenkool goed en scheur in kleine stukjes (indien nog nodig).
Snijd de rode ui en knoflook fijn. Verhit een wok met een scheut olijfolie en fruit de ui en knoflook een paar minuten aan.
Zet het vuur hoger en voeg de boerenkool toe. Roerbak 5 minuten tot het geslonken is.
Voeg de in plakjes gesneden champignons toe en laat ze een paar minuten meebakken.
Voeg de sojasaus en ketjap toe, roer goed door en laat het geheel nog enkele minuten sudderen.
Zet het vuur uit en zet tot gebruik apart.
Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laag aardappelschijfjes.
Verdeel het boerenkool-champignonmengsel gelijkmatig over de aardappelschijfjes.
Bedek de ovenschotel met boerenkool als laatste met een laag aardappelschijfjes, leg ze dakpansgewijs in cirkels van binnen naar buiten.
Bestrooi de bovenkant met de geraspte belegen kaas en daarna met de gomasio voor een knapperige textuur en extra smaak.
Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten, of tot de aardappels gaar zijn en de kaas goudbruin en krokant is.
Aan tafel!