Palmkool soep met prei en mosterd
Anna Kaptein
Geniet van deze smaakvolle en gezonde palmkoolsoep met prei en mosterd. De voedzame palmkool, zachte prei en de pittige kick van mosterd gecombineerd in één soep. Een vegan recept boordevol gezondheidsvoordelen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
800 gram palmkool 2 stuks preien 2 teentjes knoflook 1 stuk ui 1 stuk grote aardappel 1 liter groentenbouiilon 2 eetlepels olijfolie 1 mespunt chilivlokken 2 eetlepels mosterd 40 gram gepofte quinoa
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Snipper de ui en de knoflook. Snijd de prei in ringen en was goed.
Voeg de ui, knoflook, chilivlokken en prei toe aan de pan en fruit een paar minuten tot ze zacht zijn.
Scheur de palmkool bladeren van de stengels en snijd de stengels in stukjes. Was beide goed.
Voeg de palmkool toe en bak deze kort mee tot het wat geslonken is.
Schil de aardappel en snijd in blokjes.
Voeg de aardappelblokjes toe en roer goed door.
Giet de groentebouillon in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het dan op een laag vuur 20 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn.
Voeg de mosterd toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep.
Serveer de palmkool soep in kommen en garneer met gepofte quinoa.
Aan tafel!