Ga terug
–+ servings
Maak zelf ingelegd mosterdzaad als fantastische smaakmaker. Een super eenvoudig recept om zelf je mosterdzaad te fermenteren.

Ingelegd mosterdzaad

Anna Kaptein
Maak zelf ingelegd mosterdzaad als fantastische smaakmaker. Een super eenvoudig recept om zelf je mosterdzaad in te leggen.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Wachttijd 3 dagen
Totale tijd 3 dagen 15 minuten
Gang Inmaken
Porties 1 klein potje vol

Ingrediënten
  

  • 1/2 kopje mosterdzaad
  • 1/2 kopje appel azijn
  • 1/2 kopje water
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 snuf zout

Instructies
 

  • Spoel de mosterdzaadjes grondig af onder koud water.
  • Meng in een kleine pan de appelazijn, water, suiker en zout. Breng het mengsel aan de kook op middelhoog vuur, roer goed om de suiker en het zout op te lossen.
  • Voeg de gespoelde mosterdzaadjes toe aan de kokende vloeistof en roer goed door. Zet het vuur laag en laat het mengsel sudderen gedurende ongeveer 5 minuten. Hierdoor kunnen de mosterdzaadjes de smaak van de vloeistof opnemen.
  • Haal de pan van het vuur en laat het mosterdzaadmengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Giet de ingelegde mosterdzaadjes in een gesteriliseerde pot en bewaar ze in de koelkast. Ze kunnen enkele weken tot een paar maanden worden bewaard.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!