Ga terug
–+ servings
Een heerlijke fluweelzachte pastinaak kerrie soep met pompoenpitten on top. Een smaakvol, kleurrijk en veganistisch soep recept.

Pastinaak kerrie soep

Anna Kaptein
Een heerlijke fluweelzachte pastinaak kerrie soep met pompoenpitten on top. Een smaakvol, kleurrijk en veganistisch soep recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo grote pastinaken
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 mespunt chilivlokken
  • 100 ml haverroom
  • 4 eetlepels pompoenpitten
  • 1400 ml groentebouillon

Instructies
 

  • Schil de pastinaken en snijd in grove stukken.
  • Schil de ui en knoflook tenen en snipper fijn.
  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit samen met de kerrie en de chilivlokken een paar minuten aan.
  • Voeg de pastinaakstukjes toe en bak ze een paar minuten mee.
  • Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het sudderen tot de pastinaak zacht is, dit duurt meestal ongeveer 20-25 minuten.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
  • Voeg de haverroom toe en roer deze goed door. Als je de soep nog iets te dik vind kun je nog wat extra groentebouillon toevoegen.
  • Voeg zout, peper naar smaak toe.
  • Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
  • Serveer de pastinaak kerrie soep terwijl deze nog warm is.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!