Pastinaak kerrie soep
Een heerlijke fluweelzachte pastinaak kerrie soep met pompoenpitten on top. Een smaakvol, kleurrijk en veganistisch soep recept.
Pastinaak is bij uitstek de ideale groente om te gebruiken in soep. De structuur van pastinaak is, na het koken en pureren, heerlijk zoet en zacht van zichzelf, waardoor je een soep eet met een hele fijne romige structuur. Daar houden we van! Ook de combinatie van pastinaak met kerrie is een goede match, de kerrie geeft de pastinaak net wat extra pit mee. En een mooie kleur uiteraard.
Pastinaak soep pureren
Nog een voordeel van deze pastinaak kerrie soep is dat je je hem super snel maakt. Kwestie van pastinaken schillen en snijden, kort bakken met de ui, knoflook en de kerrie en vervolgens in de groentebouillon langzaam gaar koken. Daarna hoef je de soep alleen nog fijn te malen en je hebt een heerlijke zachte pastinaak soep met kerrie. Dit kan gewoon met een staafmixer zoals deze maar kun je ook doen in de keukenmachine zoals deze.
Veganistische soep recepten
Ben je na het maken van deze pastinaak kerrie soep op zoek naar meer vegan soep recepten? Probeer dan ook eens deze palmkool soep met prei en mosterd of deze wortelsoep met kokosmelk.
Benodigde keukenmaterialen voor pastinaak soep met kerrie
– Staafmixer
– Koksmes
– Snijplank
– Grote pan
Pastinaak kerrie soep
Ingrediënten
- 1 kilo grote pastinaken
- 1 stuk ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel kerrie
- 1 mespunt chilivlokken
- 100 ml haverroom
- 4 eetlepels pompoenpitten
- 1400 ml groentebouillon
Instructies
- Schil de pastinaken en snijd in grove stukken.
- Schil de ui en knoflook tenen en snipper fijn.
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit samen met de kerrie en de chilivlokken een paar minuten aan.
- Voeg de pastinaakstukjes toe en bak ze een paar minuten mee.
- Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het sudderen tot de pastinaak zacht is, dit duurt meestal ongeveer 20-25 minuten.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
- Voeg de haverroom toe en roer deze goed door. Als je de soep nog iets te dik vind kun je nog wat extra groentebouillon toevoegen.
- Voeg zout, peper naar smaak toe.
- Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
- Serveer de pastinaak kerrie soep terwijl deze nog warm is.
- Aan tafel!
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties