Wortel soep met kokosmelk
Een heerlijke voedzame wortel soep met kokosmelk en rode linzen. Een heerlijk en gezond veganistisch soep recept. Lekker als lunch of lichte maaltijd.
Wortel soep met kokosmelk en rode linzen is een voedzame en gezonde maaltijd omdat het verschillende voedingsstoffen bevat die belangrijk zijn voor een gezond dieet. Wortelen bevatten namelijk veel vitamine A en antioxidanten die helpen bij je spijsvertering en weerstand. Kokosmelk is juist rijk aan gezonde vetten en rode linzen zijn een goede bron van eiwitten en vezels. Tevens zijn ze rijk aan foliumzuur en ijzer. De combinatie van deze ingrediënten zorgt voor een goede balans van koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten, waardoor je langer vol zit en minder snel honger hebt na het eten. van deze wortel soep met kokosmelk. Een perfecte soep als je snel en gezond wil eten.
Makkelijk vegan soep recept
Nog een voordeel van deze soep is dat je je hem super snel maakt. Kwestie van groenten snijden, kort aanfruiten en samen met de kokosmelk en linzen langzaam gaar koken. Daarna alleen nog met de staafmixer fijn maken en je hebt een heerlijke zachte wortel soep. Ik schil het liefste de wortels ook helemaal niet (niet nodig) maar borstel ze goed schoon met een groente borstel zoals deze.
Veganistische soep recepten
Ben je na het maken van deze wortel soep met kokosmelk op zoek naar meer veganistische soep recepten met seizoensgroenten? Probeer dan ook eens deze geroosterde wortel tomaat soep of deze Hongaarse goulashsoep zonder vlees.
Benodigde keukenmaterialen voor wortel soep met kokosmelk
– Staafmixer
– Koksmes
– Snijplank
– Grote pan
– Groenteborstel
Wortel soep met kokosmelk
Ingrediënten
- 600 gram wortelen
- 1 stuk rode ui
- 120 gram rode linzen
- 200 ml kokosmelk
- 800 ml groentebouillon
- 2 tenen knoflook
- 1 mespunt chilivlokken
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel gemalen korianderzaad
Instructies
- Zet een ruime pan met dikke bodem en een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
- Snipper de ui en de knoflook en fruit deze samen met de chilivlokken, de komijn en het korianderzaad een paar minuten.
- Was de wortelen en snijd deze in grove plakjes. Voeg toe aan de gefruite ui en knoflook.
- Voeg daarna ook de groentebouillon, de rode linzen en de koksmelk toe en breng het geheel aan de kook.
- Kook de wortel soep op laag vuur 25 minuten door, totdat de wortelen goed gaar zijn.
- Pureer de wortel soep met kokosmelk en serveer, als je het lekker vind, met een beetje gemalen kokos.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties