Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken spruitjes met rode ui
Anna Kaptein
Deze gebakken spruitjes met rode ui zijn een smaakvol en kleurrijk bijgerecht voor elke gelegenheid. Een vegetarisch spruitjes recept.
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
25
minuten
min
Gang
Bijgerecht
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
600
gram
spruitjes
2
stuks
grote rode uien
1
eetlepel
agavesiroop
1
theelepel
sambal
1
flinke klont
roomboter
Instructies
Maak de spruitjes schoon door de buitenste bladeren te verwijderen en snijd ze vervolgens doormidden.
Verhit een beetje olijfolie en een flinke klont boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de gehalveerde spruitjes toe en bak ze gedurende 8-10 minuten. Roer regelmatig om gelijkmatig te bakken.
Voeg de sambal en de agavesiroop toe. Roer goed door zodat de spruitjes er gelijkmatig mee bedekt zijn.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Zet ondertussen een aparte koekenpan met een scheutje olijfolie op laag vuur op.
Schil de rode uien en snijd ze in ringen.
Voeg de dun gesneden rode ui toe aan de koekenpan en karamelliseer ze langzaam in ongeveer 10 minuten op laag vuur, zodat ze zacht en zoet worden.
Schep de gebakken spruitjes op een mooi bord en verdeel daar overheen de gekarameliseerde rode ui en serveer.
Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het smaakte!