Ga terug
–+ servings
Deze gebakken spruitjes met rode ui zijn een smaakvol en kleurrijk bijgerecht voor elke gelegenheid. Een vegetarisch spruitjes recept.

Gebakken spruitjes met rode ui

Anna Kaptein
Deze gebakken spruitjes met rode ui zijn een smaakvol en kleurrijk bijgerecht voor elke gelegenheid. Een vegetarisch spruitjes recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram spruitjes
  • 2 stuks grote rode uien
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 1 theelepel sambal
  • 1 flinke klont roomboter

Instructies
 

  • Maak de spruitjes schoon door de buitenste bladeren te verwijderen en snijd ze vervolgens doormidden.
  • Verhit een beetje olijfolie en een flinke klont boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de gehalveerde spruitjes toe en bak ze gedurende 8-10 minuten. Roer regelmatig om gelijkmatig te bakken.
  • Voeg de sambal en de agavesiroop toe. Roer goed door zodat de spruitjes er gelijkmatig mee bedekt zijn.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Zet ondertussen een aparte koekenpan met een scheutje olijfolie op laag vuur op.
  • Schil de rode uien en snijd ze in ringen.
  • Voeg de dun gesneden rode ui toe aan de koekenpan en karamelliseer ze langzaam in ongeveer 10 minuten op laag vuur, zodat ze zacht en zoet worden.
  • Schep de gebakken spruitjes op een mooi bord en verdeel daar overheen de gekarameliseerde rode ui en serveer.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!