Snipper de ui en de knoflook.
Verhit de roomboter in een ruime koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg mosterdzaad toe en bak kort tot het begint te knisperen.
Voeg de chilivlokken, fijngehakte ui en knoflook toe. Bak tot de ui zacht is.
Voeg de zuurkool toe en laat het geheel 10-15 minuten sudderen. Zet opzij.
Maak de pompoen schoon door hem goed te wassen, in kwarten te snijden, de draden en pitten te verwijderen en in grove stukken te snijden.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Meng de blokjes pompoen met miso-pasta, agavesiroop en appelazijn.
Verspreid de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster in de oven gedurende 25-30 minuten of tot de pompoen zacht is. Schep halverwege een keer om.
Stamp de pompoen daarna tot een grove puree met de pureestamper, je mag best wat stukjes terugvinden.
Pak een ruime ovenschaal.
Doe eerst een laag gestoofde zuurkool in een ovenschaal. Verdeel daar overheen de geroosterde pompoenpuree.
Snijd de camembert in plakken en verdeel de plakken camembert over de pompoenpuree.
Strooi de walnoten over de zuurkool pompoen ovenschotel.
Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de kaas gesmolten is en de walnoten goudbruin zijn.
Haal de ovenschotel uit de oven en laat het een paar minuten rusten. Serveer warm en geniet van deze heerlijke zuurkool-pompoen ovenschotel!
Aan tafel!