Meng in een ruime mengkom of in de keukenmachine het meel, de bloem en het zout door elkaar.
Meng het gist en de suiker door het lauwwarme water.
Voeg het water en het gistmengsel al roerend toe aan het meel mengsel.
Voeg daarna ook beetje bij beetje de yoghurt toe terwijl je blijft kneden of de machine blijft draaien.
Kneed het deeg goed door elkaar tot je een egaal en elastisch deeg hebt.
Het deeg moet nog een beetje plakkerig zijn. Als het te nat is voeg je wat bloem toe, als het te droog is voeg je wat water toe.
Dek de deegbal af met een vochtige theedoek en laat op een warme plak rijzen tot het volume is verdubbeld.
Kneed het gerezen deeg nog even door. Verdeel het deeg vervolgens in tweeën of drieën.
Maak er balletjes van en rol met een deegroller uit tot een ronde lap ter dikte van een flinke pannenkoek.
Zet een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur en laat goed heet worden.
Bak de volkoren spelt naanbroden vervolgens ongeveer 2 a 3 minuten per kant tot ze mooi gaar en goudbruin zijn. Herhaal dit tot al het deeg op is.
Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje.
Knijp het teentje knoflook uit met een knoflookpers en voeg samen met een snuf zout toe.
Hak de verse koriander of de verse peterselie fijn en voeg ook toe.
Besmeer de volkoren spelt naanbroden met het boter mengsel en serveer.