Zet een ruime pan met kokend water en een snufje zout op het vuur.
Snijd de savooiekool met een heel scherp mes of met de mandoline in heel dunne reepjes en blancheer 2 minuten in het water. Schep de gesneden kool met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken. Zet vervolgens apart.
Kook daarna de rijst gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Zet een ruime koekenpan met 1 eetlepel olijfolie op het vuur.
Fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg alle kruiden toe en fruit ook mee.
Borstel de champignons schoon en snijd de champignons in kleine blokjes en voeg ook toe. Bak de champignons in ongeveer 5 minuten op hoog vuur terwijl je regelmatig omschept.
Zet het vuur wat lager en voeg de gekookte rijst, de geblancheerde koolreepjes, de ketjap en de sojasaus toe en roer goed door.
Hak de amandelen en de walnoten in kleine stukjes en voeg ook toe. Roer alles door en laat 2 minuutjes bakken. Zet daarna het vuur uit.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vul de ruime pan opnieuw met water en een snuf zout en breng aan de kook.
Schil de pastinaken met de dunschiller en snijd in grove stukken. Voeg de pastinaak toe aan het kokende water en kook in 20 minuten gaar.
Giet de pastinaak af en maak er met de pureestamper of met de puree knijper een puree van.
Voeg de melk en roomboter toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Doe het champignon en noten mengsel in een ovenschaal.
Verdeel daaroverheen de pastinaak puree.
Bedek de pastinaakpuree als laatste met de geraspte kaas en het paneermeel.
Zet de ovenschotel met champignons gedurende 25 - 30 minuten in het midden van de oven tot je een mooi bruin korstje hebt en serveer.