Ga terug
–+ servings
Bieten salade met veldsla en geitenkaas. Een heerlijke vegetarische salade met een dressing van balsamico en geroosterde pompoenpitten. lekker als gezonde lunch of als bijgerecht.

Bietensalade met veldsla en geitenkaas

Anna Kaptein
Bieten salade met veldsla en geitenkaas. Een heerlijke vegetarische salade met een dressing van balsamico en geroosterde pompoenpitten. lekker als gezonde lunch of als bijgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 19 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram gekookte bieten
  • 150 gram veldsla
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 4 theelepels olijfolie
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 1 theelepel agave siroop

Instructies
 

  • Schil de bieten en kook ze in 30 minuten tot 1,5 uur gaar (zomer bieten in 30 minuten en winter bieten in 1,5 uur) of gebruik gekookte bieten. Laat ze afkoelen en snijd in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
  • Was de veldsla goed en laat uitlekken.
  • Rooster de pompoenpitten.
  • Maak van de olijfolie, balsamico azijn en agavesiroop een dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de veldsla, bieten blokjes en dressing door elkaar.
  • Bestrooi de bietensalade met veldsla met de pompoenpitten en verkruimel als laatste de geitenkaas eroverheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!