Ga terug
–+ servings
Volkoren spelt pancakes. Een heerlijk zondag ochtend ontbijt met een gezonde twist. Door het gebruik van volkoren speltmeel net wat voedzamer dan gewone pancakes. Als je nog pancakes over hebt ook nog lekker om koud te eten tijdens de lunch.

Volkoren spelt pancakes

Anna Kaptein
Volkoren spelt pancakes. Een heerlijk zondag ochtend ontbijt met een gezonde twist. Door het gebruik van volkoren speltmeel net wat voedzamer dan gewone pancakes. Als je nog pancakes over hebt ook nog lekker om koud te eten tijdens de lunch.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Ontbijt
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram volkoren speltmeel
  • 50 gram speltbloem
  • 6 stuks eieren
  • 300 ml karnemelk
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel bakpoeder

Instructies
 

  • Splits de eieren en vang het eigeel en het eiwit in aparte kommen op.
  • Klop het eigeel en de karnemelk kort met een mixer of garde.
  • Zeef het meel en de bloem en meng met het bakpoeder.
  • Voeg het meel met bakpoeder geleidelijk toe aan het eigeel mengsel en mix het tot een egaal beslag.
  • Voeg de kaneel en het zout toe.
  • Klop de eiwitten met een mixer stijf in een vetvrije kom.
  • Spatel de stijve eiwitten voorzichtig door het beslag.
  • Verwarm een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur.
  • Maak met een lepel drie gelijke hoopjes beslag in de pan wanneer de olie op temperatuur is.
  • Draai de drie volkoren spelt pancakes om wanneer de onderkant mooi bruin is.
  • Herhaal dit tot het beslag op is.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!