Ga terug
+ servings
Een heerlijke risotto van raapsteel boordevol heerlijke seizoensgroenten zoals raapsteel, pompoen en andijvie. Een gezond en vegetarisch hoofdgerecht. 

Risotto van raapsteel, pompoen en andijvie

Anna Kaptein
Een heerlijke risotto van raapsteel boordevol heerlijke seizoensgroenten zoals raapsteel, pompoen en andijvie. Een gezond en vegetarisch hoofdgerecht. 
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 375 gram risotto rijst
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk pompoen
  • 200 gram raapstelen
  • 1 stuk kleine andijvie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram geraspte parmezaan
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 200 ml witte wijn
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Was de pompoen. Snijd hem open en verwijder de draden en pitten. Snijd in gelijke blokjes.
  • Was en snijd de andijvie in kleine reepjes.
  • Was de raapstelen en snijd grof.
  • Zet de bouillon op het vuur en laat heel zachtjes koken.
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Zet een pan met dikke bodem en de olijfolie op laag vuur.
  • Bak de knoflook en ui zachtjes aan tot ze glazig zien.
  • Voeg de rijst toe en roer met een houten lepel totdat alle korrels bedekt zijn met olie.
  • Voeg de wijn beetje bij beetje al roerend toe totdat deze is opgenomen door de rijst.
  • Voeg een soeplepel bouillon toe en blijf goed roeren.
  • Voeg de stukjes pompoen toe.
  • Voeg weer een soeplepel bouillon toe als het vorige bouillon geabsorbeerd is en blijf steeds goed roeren.
  • Herhaal dit ongeveer 15 minuten.
  • Voeg de andijvie en raapstelen toe.
  • Blijf bouillon toevoegen wanneer het weer geabsorbeerd is totdat de rijst na ongeveer 5 minuten gaar is.
  • Blijf goed proeven en herhaal het proces wanneer de rijst nog niet helemaal gaar is
  • Zet het vuur uit en roer de parmezaanse kaas door de risotto.
  • Breng de risotto van raapsteel op smaak met wat peper.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!