Pruimen chutney
Anna Kaptein
Hoe maak ik pruimen in? Maak deze heerlijke pruimen chutney en geniet heel het jaar door van pruimen. Lekker bij een kaasplankje, bij de borrel of verschillende hartige gerechten.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
600 gram ontpitte pruimen 1 stuk appel 1/2 stuk rode peper 2 theelepels fijn geraspte gember 100 ml witte wijnazijn 150 gram suiker 1 stuk rode ui
Snijd de ontpitte pruimen in kleine stukjes en doe ze in een pan met dikke bodem.
Snipper de rode ui heel fijn en doe ook in de pan.
Snijd het halve pepertje heel fijn en doe ook in de pan.
Rasp de gember met de fijne rasp en voeg ook toe.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Doe ook in de pan.
Voeg de suiker en de azijn toe en zet de pan op een laag vuur en breng aan de kook.
Laat een uur zachtjes doorkoken.
Doe de pruimen chutney in de twee gesteriliseerde wechpotten.
Sluit te goed af en zet ze gelijk op de kop totdat ze zijn afgekoeld.