Schil de aardappels en kook ze samen met wat zout in 10 minuten totdat ze nog wat hard zijn.
Giet de aardappels af en snijd ze in dunne plakjes.
Snipper de ui en de knoflook.
Maak de spruitjes schoon en snijd ze door midden.
Zet een wok met 1 eetlepel zonnebloemolie op hoog vuur en laat heet worden.
Voeg de spruiten en de sambal toe en wok de spruiten 1 minuut terwijl je ze regelmatig omschept.
Blus de spruiten af met de ketjap en de sojasaus.
Smoor de spruiten nog 5 minuten terwijl je ze regelmatig omschept.
Schep ze daarna uit de wok.
Zet een koekenpan met de boter op middelhoog vuur.
Fruit de ui en de knoflook een paar minuten tot ze glazig zien.
Blus af met de witte wijn. Zet het vuur na 1 minuut uit.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal met boter in.
Snij de reblochon in plakjes.
Begin nu met 1 laagje aardappel plakjes in de ovenschaal.
Verdeel daar wat spruitjes en ui met witte wijn over heen. Bestrooi met een klein beetje zout, peper en nootmuskaat.
Doe daar overheen een paar plakjes reblochon kaas.
Herhaal dit tot alles op is, maar zorg dat je genoeg kaas over houd om de bovenkant helemaal mee te bedekken.
Zet de vegetarische tartiflette met spruitjes voor 30 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is. Serveer warm.