Ga terug
–+ servings
Een vegetarische variant op een Franse klassieker, deze vegetarische tartiflette met spruitjes. In plaats van pittige spekjes zorgen de pikante spruitjes voor de pit.

Vegetarische tartiflette met spruitjes

Anna Kaptein
Een vegetarische variant op een Franse klassieker, deze vegetarische tartiflette met spruitjes. In plaats van pittige spekjes zorgen de pikante spruitjes voor pit.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 300 gram spruitjes
  • 2 stuks uien
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels sambal
  • 450 gram reblochon kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 glas witte wijn
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 klont boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Instructies
 

  • Schil de aardappels en kook ze samen met wat zout in 10 minuten totdat ze nog wat hard zijn.
  • Giet de aardappels af en snijd ze in dunne plakjes.
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Maak de spruitjes schoon en snijd ze door midden.
  • Zet een wok met 1 eetlepel zonnebloemolie op hoog vuur en laat heet worden.
  • Voeg de spruiten en de sambal toe en wok de spruiten 1 minuut terwijl je ze regelmatig omschept.
  • Blus de spruiten af met de ketjap en de sojasaus.
  • Smoor de spruiten nog 5 minuten terwijl je ze regelmatig omschept.
  • Schep ze daarna uit de wok.
  • Zet een koekenpan met de boter op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en de knoflook een paar minuten tot ze glazig zien.
  • Blus af met de witte wijn. Zet het vuur na 1 minuut uit.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet een ovenschaal met boter in.
  • Snij de reblochon in plakjes.
  • Begin nu met 1 laagje aardappel plakjes in de ovenschaal.
  • Verdeel daar wat spruitjes en ui met witte wijn over heen. Bestrooi met een klein beetje zout, peper en nootmuskaat.
  • Doe daar overheen een paar plakjes reblochon kaas.
  • Herhaal dit tot alles op is, maar zorg dat je genoeg kaas over houd om de bovenkant helemaal mee te bedekken.
  • Zet de vegetarische tartiflette met spruitjes voor 30 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is. Serveer warm.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!