Ga terug
+ servings
Volkoren wraps met hummus, miso pompoen uit de oven een rucola. Een super smaakvol en gezond veganistisch pompoen recept.

Wraps met miso pompoen uit de oven

Anna Kaptein
Volkoren wraps met hummus, miso pompoen uit de oven een rucola. Een super smaakvol en gezond veganistisch pompoen recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Veganistisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk pompoen
  • 1 eetlepel zwarte miso
  • 1 eetlepel appel azijn
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 6 stuks volkoren wraps
  • 75 gram rucola
  • 230 gram kikkererwten uit een pot met een beetje van het vocht
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 theelepel gemalen korinaderzaad
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepele tahin
  • 2 theelepels citroensap
  • 6 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de pompoen, snijd de pompoen door midden en verwijder de pitten en draden. Snijd daarna in gelijke blokjes.
  • Maak van de miso, de sesamolie, de appel azijn en de agavesiroop een marinade.
  • Verdeel de miso marinade met een kwastje over de pompoenblokjes. Heb je nou geen bakkwastje? Schud dan de pompoenblokjes goed om zodat alles bedekt is met de marinade.
  • Doe de miso pompoenblokjes in een ovenschaal en rooster ze 15 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
  • Maak ondertussen de hummus door de kikkererwten met een beetje van het vocht, het teentje knoflook, de tahin, het citroensap, de koriander en komijn en de olijfolie in de keukenmachine tot een gladde hummus te draaien.
  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
  • Verwarm daarna de wraps één voor één in een droge koekenpan, ongeveer 1/2 minuut per kant.
  • Bestrijk de wraps royaal met de hummus, verdeel daaroverheen de miso pompoen en bedek met een flinke hand rucola. Bestrooi als laatste met de sesamzaadjes en serveer. Kan warm, lauwwarm of koud worden gegeten.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!