Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de pompoen, snijd de pompoen door midden en verwijder de pitten en draden. Snijd daarna in gelijke blokjes.
Maak van de miso, de sesamolie, de appel azijn en de agavesiroop een marinade.
Verdeel de miso marinade met een kwastje over de pompoenblokjes. Heb je nou geen bakkwastje? Schud dan de pompoenblokjes goed om zodat alles bedekt is met de marinade.
Doe de miso pompoenblokjes in een ovenschaal en rooster ze 15 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
Maak ondertussen de hummus door de kikkererwten met een beetje van het vocht, het teentje knoflook, de tahin, het citroensap, de koriander en komijn en de olijfolie in de keukenmachine tot een gladde hummus te draaien.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
Verwarm daarna de wraps één voor één in een droge koekenpan, ongeveer 1/2 minuut per kant.
Bestrijk de wraps royaal met de hummus, verdeel daaroverheen de miso pompoen en bedek met een flinke hand rucola. Bestrooi als laatste met de sesamzaadjes en serveer. Kan warm, lauwwarm of koud worden gegeten.