Groentechips van wortel, biet en pastinaak
Anna Kaptein
Ook zo gek op chips? Probeer dan eens deze gezondere variant van groentechips van wortel, biet en pastinaak. Met bijpassende dip.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Voor de groentechips
- 1 stuk grote winterwortel
- 2 stuks bietjes
- 2 stuks middelgrote pastinaken
- Frituurpan of 500 ml olijfolie
- Zout
Voor de dip
- 1 bosje koriander
- 1 bosje munt
- 1 stuk sjalotje
- 1 stuk limoen
- 1 cm verse gember
- 250 ml Griekse yoghurt
- 1 theelepel agavesiroop
Voor de groentechips
Verwarm de frituur of olijfolie in een pan tot 180 graden.
Schil de groenten en snijd ze met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes.
Dep de schijfjes goed droog met keukenpapier.
Bak ze in kleine porties in de olie ongeveer 2 a 3 minuten. (Blijf er goed bij, wanneer ze mooi krullen en een goede kleur hebben zijn ze klaar.)
Laat goed uitlekken en bestrooi met een beetje zout.
Voor de dip
Was de kruiden en haal de blaadjes van de koriander en munt af en dep goed droog.
Was de limoen en rasp vervolgens de schil.
Pel het sjalotje.
Schil de gember.
Doe de korianderblaadjes, muntblaadjes, sjalot, gember en limoenrasp in de keukenmachine en maal fijn.
Voeg de theelepel agavesiroop toe.
Voeg de Griekse yoghurt toe als het mengsel helemaal is fijngemalen.
Breng de groentechips nog wat op smaak met peper en een snufje zout en serveer in een leuk kommetje.