Laat de kidneybonen minimaal 12 uur van te voren weken in ruim water. Als je kidneybonen uit blik of pot gebruikt hoeft dit niet.
Kook daarna de kidneybonen in ruim water (ze nemen veel vocht op) gaar. Als je kidneybonen uit blik of pot gebruikt hoeft dit niet. Giet ze daarna af en dep zoveel mogelijk droog met keukenpapier.
Rooster alle kruiden kort in een droge koekenpan totdat ze beginnen te geuren.
Doe de kidneybonen, de geroosterde kruiden, de knoflook, de havermout, het halve ei en het brood kruim inde keukenmachine en mix goed door elkaar. Breng op smaak met zout.
Als het mengsel nog te nat is voeg je net zoveel brood kruim toe totdat het een goede substantie heeft om burgers van te maken.
Draai er 4 of 5 grote ballen van en druk deze plat tot bonenburgers of gebruik een hamburgerpers. Leg deze tot het bakken apart.
Maak ondertussen de guacamole door de avocado's, de cherrytomaatjes, de mayonaise, de chilisaus en het sap van de halve limoen samen in de keukenmachine fijn te malen tot een saus. Breng op smaak met zout en peper.
Bak de hamburgerbroodjes af volgens aanwijzingen op de verpakking en snij ze open.
Snijd de ijsbergsla en de vleestomaten in plakken.
Bak daarna de bonenburgers in een hete koekenpan met 1 eetlepel zonnebloemolie. Bak de burgers ongeveer 3 minuten per kant tot ze mooi goudbruin zijn.
Maak de Mexicaanse burgers af door eerst de ijsbergsla op het broodje te doen, daarna de gebakken bonenburger, dan royaal te beleggen met de guacamole saus en als laatste de plak tomaat. Dek af met de bovenkant van het broodje en serveer met de tortilla chips.