Ga terug
+ servings
Vegetarische nasi met spruiten, witte kool en wortel. Een heerlijk en gezond rijstgerecht waarin je lekker veel groenten kunt verwerken.

Vegetarische nasi met spruiten, witte kool en wortel

Anna Kaptein
Deze vegetarische nasi met spruiten, witte kool en wortel is een heerlijk variatie op de klassieke nasi. Door de vele groenten zoals de spruiten, witte kool en wortel is het een gezond gerecht met veel smaak.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Veganistisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 5 stuks wortels
  • 1 stuk witte kool
  • 350 gram spruiten
  • 400 gram rijst
  • 1 stuk rode peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stuk ui
  • 3 cm geschilde gember
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels soja saus
  • 1 zak cassave chips

Instructies
 

  • Zet een pan met water en een snufje zout op het vuur en beng aan de kook.
  • Verwijder de kontjes van de spuitjes en het buitenste blaadje.
  • Blancheer de spruiten 5 minuten in het kokende water. Haal de spruiten na 5 minuten uit het water en spoel af met koud water. Zet tot gebruik apart.
  • Was of schil de wortels en snijd in dunne plakjes.
  • Blancheer de wortel plakjes ook in het kokende water gedurende 3 minuten. Giet af en spoel ook af met koud water. Zet tot gebruik apart.
  • Kook de rijst gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Zet een wok met 2 eetlepels zonnebloemolie op middelhoog vuur.
  • Snijd de peper in tweeën en verwijder de zaadlijsten. Snij vervolgens in dunne reepjes.
  • Schil de ui en snipper hem fijn.
  • Schil de gember en hak heel fijn.
  • Doe de gesneden peper, gember en ui in de wok en fruit aan. Roer regelmatig.
  • Pers de knoflook in de knoflook pers en voeg ook toe.
  • Snijd witte kool in heel dunne reepjes en voeg toe.
  • Roerbak de witte kool 5 - 7 minuten terwijl je regelmatig roert.
  • Voeg vervolgens ook de spruiten en de wortel toe en roerbak alles gezamenlijk nog 5 minuten terwijl je regelmatig roert.
  • Doe de eetlepels ketjap en sojasaus in de wok en roer door.
  • Voeg als laatste de gekookte rijst toe en roer alles weer goed door.
  • Breng de vegetarische nasi met spruiten, witte kool en wortel zo nodig nog extra op smaak met zout en peper en serveer met de cassave chips.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!