Zet een pan met water en een snufje zout op het vuur en beng aan de kook.
Verwijder de kontjes van de spuitjes en het buitenste blaadje.
Blancheer de spruiten 5 minuten in het kokende water. Haal de spruiten na 5 minuten uit het water en spoel af met koud water. Zet tot gebruik apart.
Was of schil de wortels en snijd in dunne plakjes.
Blancheer de wortel plakjes ook in het kokende water gedurende 3 minuten. Giet af en spoel ook af met koud water. Zet tot gebruik apart.
Kook de rijst gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
Zet een wok met 2 eetlepels zonnebloemolie op middelhoog vuur.
Snijd de peper in tweeën en verwijder de zaadlijsten. Snij vervolgens in dunne reepjes.
Schil de ui en snipper hem fijn.
Schil de gember en hak heel fijn.
Doe de gesneden peper, gember en ui in de wok en fruit aan. Roer regelmatig.
Pers de knoflook in de knoflook pers en voeg ook toe.
Snijd witte kool in heel dunne reepjes en voeg toe.
Roerbak de witte kool 5 - 7 minuten terwijl je regelmatig roert.
Voeg vervolgens ook de spruiten en de wortel toe en roerbak alles gezamenlijk nog 5 minuten terwijl je regelmatig roert.
Doe de eetlepels ketjap en sojasaus in de wok en roer door.
Voeg als laatste de gekookte rijst toe en roer alles weer goed door.
Breng de vegetarische nasi met spruiten, witte kool en wortel zo nodig nog extra op smaak met zout en peper en serveer met de cassave chips.