Ga terug
–+ servings
Niks lekkerder dan een heerlijke warme crumble van rabarber, appel en havermout in combinatie met vanille ijs. De perfectie combinatie voor een heerlijk toetje of dessert.r, appel, havermout, dessert, recept, biologisch, makkelijk

Rabarber crumble met appel

Anna Kaptein
Niks lekkerder dan een heerlijke warme crumble van rabarber, appel en havermout in combinatie met vanille ijs. De perfectie combinatie voor een heerlijk toetje of dessert.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Nagerecht
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram rabarber
  • 1 stuk appel
  • 20 gram bloem
  • 20 gram volkorenbloem
  • 85 gram havermout
  • 65 gram kokosbloesemsuiker
  • snufje zout
  • 55 gram roomboter
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 100 ml water
  • 1/2 theelepel kaneel
  • vanille ijs of kwark

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de rabarber schoon, verwijder zoveel mogelijk van de draden en snijd in stukjes van ongeveer 3 cm.
  • Schil de appel, snijd in parten en halveer de parten.
  • Doe de rabarber en de appel in een kleine pan.
  • Voeg de honing, het water en het kaneel toe.
  • Stoof 5 minuutjes op middelhoog vuur.
  • Weeg het meel, de bloem, de havermout, de suiker en de boter af.
  • Doe samen in een mengkom en voeg een snufje zout toe.
  • Meng goed met je handen, kneed het tot een grof deegmengsel.
  • Verdeel de gestoofde rabarber over een grote ovenschaal.
  • Kruimel het deegmengsel over de rabarber in de ovenschaal.
  • Strooi tot slot het amandelschaafsel over het deeg en de rabarber.
  • Bak in het midden van de oven in 20 minuten knapperig en gaar.
  • Serveer de rabarber crumble met appel met vanille ijs of kwark.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!