Ga terug
+ servings
Deze cake met stoofpeertjes is een ware verrassing! Wanneer je de cake aansnijd komen er prachtige rode gestoofde peertjes tevoorschijn. Een verrassend lekker cake recept.

Cake met stoofpeertjes

Anna Kaptein
Deze cake met stoofpeertjes is een ware verrassing! Wanneer je de cake aansnijd komen er prachtige rode gestoofde peertjes tevoorschijn. Een verrassend lekker cake recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Bakken
Porties 1 cake

Ingrediënten
  

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 4 stuks eieren op kamertemperatuur
  • 4 - 6 stuks gestoofde peertjes afgekoeld en uitgelekt
  • snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de boter en de suiker samen in een mengkom of in de keukenmachine. Meng deze enkele minuten tot een romig mengsel.
  • Voeg één voor één de eieren toe en mix deze een paar minuten mee.
  • Voeg als laatste de bloem en het snufje zout toe en meng het cake beslag nog enkele minuten goed door tot een glad beslag.
  • Bekleed een cake vorm met bakpapier of vet deze in met boter en bestuif met wat bloem.
  • Spatel het cakebeslag in de cakevorm.
  • Duw de stoofpeertjes één voor één voorzichtig in de cake, met de steeltjes naar boven. Zorg dat ze net niet de bodem van het bakblik raken.
  • Bak de cake met stoofpeertjes in 60 minuten in de over gaar en bruin.
  • Laat de cake met stoofpeertjes volledig afkoelen voordat je hem aansnijd.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!