Ga terug
–+ servings
Kaaskoekjes met komijn. Heerlijk voor bij de borrel of bij de soep.

Zelf kaaskoekjes maken

Anna Kaptein
Zelf kaaskoekjes maken en je krijgt de lekkerste kaaskoekjes die er zijn! Kaaskoekjes met belegen kaas en komijn zijn heerlijke hartige koekjes voor bij de borrel of de soep.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 24 koekjes

Ingrediënten
  

  • 150 gram roomboter
  • 225 gram bloem
  • 200 gram belegen kaas geraspt
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 1/4 theelepel chilivlokken

Instructies
 

  • Meng de boter en 150 gram van de geraspte belegen kaas met een handmixer of in de keukenmachine tot een romige massa.
  • Voeg de kruiden en het zout toe en meng ook goed door.
  • Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed dit met je handen goed door, net zolang tot je een glad en egaal deeg hebt.
  • Maak er een bal van, dek deze af en laat een uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bestuif je aanrechtblad met wat bloem en rol je deeg met de deegroller uit tot een dunne plak. Draai je deeg regelmatig om en bestuif steeds met een beetje bloem, zodat het deeg niet gaat vastplakken.
  • Steek vervolgens met koekvormpjes het deeg uit en leg de kaaskoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel de rest van de geraspte kaas over de kaaskoekjes.
  • Bak de kaaskoekjes in 20 tot 25 minuten in de oven mooi goudbruin en knapperig. Laat afkoelen voordat je ze serveert.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!