Ga terug
+ servings
Heerlijke krokante vegetarische én veganistische groenten loempia's met een vulling van wortel en knolselderij. Een lekkere snack boordevol groenten!

Vegetarische groenten loempia

Anna Kaptein
Heerlijke krokante vegetarische én veganistische groenten loempia's met een vulling van wortel en knolselderij. Een lekkere snack boordevol groenten!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 12 loempia's

Ingrediënten
  

  • 12 stuks loempiavellen
  • 300 gram winterpeen
  • 1/2 stuk knolselderij
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel sambal als je van een beetje pittig houdt
  • 1 stuk rode peper
  • 4 stengels bosui
  • 3 eetlepels chilisaus

Instructies
 

  • Schil de wortelen en de halve knolselderij.
  • Snijd de wortel en de knolselderij in hele dunne reepjes (Julienne) of rasp met de keukenmachine of mandoline op de grofste stand.
  • Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd in dunne reepjes.
  • Maak van de soja saus, de sesamolie en de sambal een dressing en meng alles door elkaar in een kom.
  • Leg de loempiavellen één voor één op je werkblad met de punt naar beneden.
  • Leg 3 eetlepels van het groentemengsel iets onder het midden.
  • Vouw de punt naar boven erover heen.
  • Rol de loempia op tot de helft van het vel.
  • Klap de twee punten aan de zijkanten naar binnen.
  • Bestrijk het overgebleven puntje met wat water en rol de loempia verder zo strak mogelijk op.
  • Herhaal dit bij de overige 11 loempia's.
  • Verwarm de frituur op 180 graden en bak de loempia's per 4 stuks in 3 minuten krokant en goudbruin.
  • Serveer de vegetarische groenten loempia's met de chilisaus.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!